Om Kroppskliniken o grundaren av kliniken

Kroppskliniken ger MASSAGE, TERAPI och SKÖNHETSVÅRD och lär ut YOGA till människor i alla åldrar. Företaget Kroppskliniken har som mål att ge alla människor en bättre tillvaro med hjälp av massage, hud & kroppsterapi. Vi har som specialområde att se helheten hos människan, dvs en holistisk syn som speglar insidan utåt. Det stora intresset  är att förmedla långsiktig hälsa. Det är framtidens friskvård! Det finns inga genvägar. Det är alltid enklare att förebygga än att rehabilitera dig själv. Så vårt mål är att dela med oss av vår kunskap och av våra egna erfarenheter.

Företagets grundare o ägarinna är Karin Spjuth, och finns sedan 2003 i mysiga centrala Trollbäckens Centrum. 

"Min målsättning med kliniken var att skapa en lugn trivsam miljö att både arbeta i, samt att få behandling i" 

"En avslappnad härlig stämning och ett stort utbud av behandlingar av duktiga inkännande terapeuter, många mindre mysiga yogaklasser att välja på, så att det skall finnas något som passar alla - under samma tak"

Eftersom jag brinner för allt jag gör, då mitt arbete också är min hobby, så räcker tiden ej alltid till.

Därför har jag sedan en tid tillbaka utökat verksamheten, för att kunna erbjuda dig som kund ett större utbud av både hälsa, frisk o skönhetsvård. och genom detta kunna erbjuda dig mer tider att välja på. Min önskan är att att kunna erbjuda dig en helhet, där du kan boka in dig i samma bokningssystem, få hjälp av oss att kunna komplettera eller altinera dina behandlingar för att ge dig det allra bästa resultatet. Likaså kunna ha fler yogainstruktörer o klasser på olika tider, så alla skall kunna ha en chans att få utöva yoga i en lugnare o mer personlig miljö.

Därför startade jag även upp Kroppsklinikens Terapeutiska Team där jag  är spindeln i nätet. Tillsammans med mig arbetar superduktiga erfarna o duktiga terapeuterna Elisabeth, Annika Stephanie, Christina och yogainstruktörerna Emma o Karin W o Sara.  Du kan läsa mer om oss på VÅRT TEAM .

Jag skräddarsyr lösningar åt såväl privata kunder som till företag. Både här på kliniken och ute på olika arbetsplatser. Vi arbetar på olika tider, för att vara så flexibla som möjligt gentemot dig som kund.

En viktig del av konceptet är att du skall känna dig trygg som kund, då vi är en seriös klinik,Vi har fullständig tystnadsplikt. Till vårt team bokar du in alla dina behandlingar samt även yogaklasser på BOKA TID . Alternativt via mig Direkt karin@kroppskliniken.se

Varmt välkommen till mig på Kroppskliniken och mina duktiga medarbetare i teamet som alla finns under samma tak /på samma plats i Centrala Trollbäckens Centrum, två mil sydost om Stockholm.

 Kontakta Karin:
 Jag svarar sällan i telefon, då jag som oftast sitter upptagen.
 Enklast att nå mig är att sända ett SMS 073-8462200  
 alternativt maila mig  karin@kroppskliniken.se
 
Vill du boka tid hos mig, så finns de flesta tiderna upplagda här: BOKA TID

Recension i Enter Magazines temanummer: Hälsa ur ett helhetsperspektiv

https://www.enterprisemagazine.se/nyheter/halsa-ur-ett-helhetsperspektiv-2

Hälsa ur ett helhetsperspektiv

På Kroppskliniken i Tyresö kan människor ta del av såväl massage, skönhetsbehandlingar och yoga. Här har man skapat ett helhetskoncept som helt enkelt hjälper människor att må bättre. Mår vi bättre på insidan så visar det sig på utsidan...Du kan inte lura din kropp! – Många människor är stressade och mår dåligt av olika anledningar och det är viktigt att ta hand om sin kropp och själ medan vi kan, för att kunna må bra- inte bara nu- utan även när vi åldras. Här får kunderna mer en långsiktig , vägledning, säger Karin Spjuth som är grundare och ägare.

Massage, yoga och olika typer av ansiktsbehandlingar är bara några av behandlingar som Kroppskliniken erbjuder.

Karin Spjuth som drivit kliniken sedan 2003 brinner verkligen för att få hjälpa människor till att ta hand om sig själva.

Här skräddarsyr hon helhetskoncept som är anpassad utifrån varje kunds behov.

På kliniken jobbar Karin tillsammans med sin personal. De flesta jobbar som konsulter och kombinerar andra yrkeskategorier parallellt med att vara terapeut, vilket ger dem bredare kunskap och större förståelse för kunderna. 

Yogan är en stor del av kliniken och intresset för hälsa och välmående är något som ständigt växer hos kunderna.

Vi ser dagligen att utmattning och stressproblematik växer i vårt samhälle, i alla åldrar och yogan hjälper. Yoga är ett fantastiskt verktyg att ta till som en daglig rutin, alternativt att unna sig en eller flera gånger i veckan.

För att kunna ge fler möjligheten till att komma och investera i sig själv satsar nu Karin stort på yogabiten. Hon expanderar nu yogakliniken i Trollbäcken genom större yta, fler klasser- både större och mindre. Här kommer det nu finnas möjlighet för företag att sända sin personal, samt kunna hålla större föreläsningar och event än tidigare- mot såväl privat- och företagskunder.

Karin berättar att kliniken genom åren fått väldigt fina omdömen och att det kommer många nya kunder genom rekommendationer från andra.

       – Jag tror det beror på att vi verkligen brinner för det vi håller på med. Vi avsätter också tid mellan varje patient, vilket gör att de aldrig behöver stressa iväg efter sin behandling. 

Karin fick möjligheten att arbeta med sin hobby, genom att hon själv fick problem i kroppen. Både via sina tidigare yrken som innebar mycket stillasittande och gående i höga klackar, samt höga prestationskrav. Det var bland annat så idén till kliniken föddes. Att kunna guida andra att lyssna på kroppen när den säger ifrån, mjuka upp den regelbundet genom bland annat massage och andra behandlingstekniker som finns att tillgå. Som ung hade hon som många andra hudproblem, vilket så småningom väckte hennes intresse för att utbilda sig på området.

Hon började sin bana med spädbarnsmassage, när hon själv fick barn. Därigenom fick hon fick mersmak för massagen och sökte in till en massageterapeutisk utbildning. Snart vidareutbildade hon sig inom massage, hudterapeut, kraniosacralterapi, healing, mediyoga och flera andra yogaformer som verkar terapeutiskt. 

Mediyoga är något av klinikens spetskompetens och helheten att få arbeta med allt som var intressant och roligt gav mersmak.

      – Allt hänger ihop och jag vill alltid ta reda på grunden till problemen. Mår man bra på insidan av kroppen, mår man oftast bra på utsidan också. Människor är så stressade idag och stannar aldrig upp, för vi hinner inte med att lyssna på vår kropps signaler och jag vill förmedla hur viktigt det är att göra det. 

Kliniken vänder sig både mot privatpersoner och företag och för alla som önskar kan hon sätta samman ett helhetskoncept.

      –  När ett företag till exempel ska ha ett event med yoga för sin personal, så skräddarsyr jag en lösning som passar just dem.

 Förutom att hon också utför massage och ansiktsbehandlingar har hon också IPL hudföryngring, IPL permanent hårborttagning och kommer under våren även att kunna erbjuda den senaste tekniken i form av LPG-lipomassage.

Hela kliniken genomsyras av ett välbefinnande, här finns utrymme och behandlingar som gör gott för både kropp och själ.

      –  Vi har ett stort utbud av fina behandlingar samt omtyckta och duktiga medarbetare som tar hand om kunderna på bästa möjliga sätt.Det är helheten som är viktig och jag ser att det här är framtidens friskvård, avslutar Karin.

2020-02-24 14:45